DE KWAAIE KAT YOGA

YOGA VOORKOMT STRESS EN ZIEKTEVERZUIM

blog werkstressDeadlines, telefoontjes, social media, e-mails en collega’s vragen veel aandacht en energie van mensen. Soms kan het teveel worden. Irritatie, frustratie, minder energie, focus en creativiteit, en een gevoel van machteloosheid zijn signalen dat er wat aan de hand is. Door stress kan een mens minder helder denken, verbruiken lichaam en geest veel energie en werkt het immuunsysteem minder goed. Ziekteverzuim door stress en burn-out is het resultaat.

Cijfers:

  • Dertien procent van de werknemers was in 2012 emotioneel uitgeput. Dan hebben we het over 1 op de 8 medewerkers.
  • Op een totaal van ruim 7 miljoen werknemers in Nederland komt dit neer op ruim 900 duizend personen. Het gaat dan onder andere om gevoelens van vermoeidheid en van emotionele uitputting. In 2008 is het aandeel werknemers met klachten van burn-out gestegen, daarna is het vrijwel gelijk gebleven.
  • Ruim 75.000 werknemers verzuimen door overspannenheid en burn-out

WAAROM YOGA

NL0201_4Stress en burn-out kan voorkomen worden. Door te investeren in de psychische en fysieke vitaliteit van mensen en dit op te nemen in het HR-beleid. Zoveel potentieel gaat verloren door stressklachten, burn-out, te weinig focus en creativiteit, en gebrek aan samenwerking in bedrijven. Business yoga zorgt voor een vitaal, inspirerend bedrijf met tevreden medewerkers. En dat is absoluut geen zweverig gedoe. Het voorkomt veel leed en scheelt miljarden!

Hoe mysterieus, ongrijpbaar en verheven er soms over yoga gesproken wordt door guru’s, voor mij is het een heldere levenswijze en bewegingsvorm om in balans te komen en je volle potentieel te benutten. Met yoga ontwikkel je meer concentratie en focus, meer energie, creativiteit en veerkracht, meer ontspannning en balans, en bevorder je het immuunsysteem.

Ik spreek uit ervaring. In een periode van overspannenheid heb ik yoga ontdekt. Ik merkte al snel het resultaat. Ik leerde mijn lichaam en grenzen kennen. In de loop der jaren is mijn lichaam heel soepel en lenig geworden, terwijl ik voor yoga een stijve hark met korte spieren was. Door yoga heb ik meer en beter contact gekregen met mijn behoeften en heb ik oud zeer kunnen verwerken. Kortom, door yoga zit ik lekker in mijn lijf en vel.

Ik gun iedereen de positieve effecten van yoga. Daarom wil ik zoveel mogelijk creatieve professionals en bedrijven enthousiasmeren om yoga in te zetten voor meer levensgeluk. Luister naar je lichaam, want die geeft altijd aan als het teveel wordt!

Neem contact op om alle mogelijkheden door te spreken.

Auteur: Mark Michels

Reacties gesloten.